Idees principals
- És important donar rellevància a la comunicació amb els infants i entre ells.
- Crear els llocs per a la comunicació i establir una confiança i respecte mutu tampoc perd importància en aquest terreny.
Resum
El "corro" se'ns és definit en aquesta lectura de Maria Teresa Sogas Figieras com un lloc o espai necessari per a l'expressió verbal i no verbal tant d'adults com d'infants, on puguin ser ells mateixos i aprendre tots de tots alhora que es forma una cohesió de grup necessària per a la confiança i per al desenvolupament del sentiment de pertinença a un grup.
La manera espontània de dir el que es pensa a les altres persones, dóna joc i rodatge al funcionament del "corro", en el qual s'utilitza l'expressió oral com a eina vehicular i principal. Així, aquest espai comunicatiu alimenta la socialització de totes les persones (inclosos els infants) i fomenta la posterior entrada al món de la lectura i l'escriptura. Sempre cal fer una impressió d'acollida i atenció, que els altres vegin que seran respectats, escoltats i valorats.
La funció docent radica en, principalment, saber com gestionar el temps i l'espai de la millor manera possible, per tal d'intentar evitar exercir pressió sobre la resta dels integrants i que, tampoc, perdin l'interès.
Així, seguint amb el pensament d'aquesta lectura, podem veure com la base de l'acte comunicatiu és la creativitat personal i és el fet d'exterioritzar-lo i compartir-lo el que ens permet aprendre i avançar.
Preguntes
- Quan algú del "corro" treu a col·lació algun tema que, potser, és considerat tabú en la nostra societat, quina és la millor postura que podríem adoptar?
Reflexió
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada