dissabte, 29 d’abril del 2017

Visita d'en Pere Peris - Els contes infantils

Aquest cop ens ha vingut a visitar el Pere.

El Pere és un conegut del Xavier qui manté relació amb ell arran d’una conferència de neurologia i neurociència on van coincidir.

Així doncs, avui s’ha adreçat a la UAB i concretament a la nostra classe per treballar diferents temes: els contes, les cançons i les emocions.

El Pere ens explica que per a ell, treballar i jugar és el mateix. Ho justifica mostrant un fet de la seva experiència i vida personal, els estudis que ell cursa d’anglès. Ens fa veure com ell mentre aprèn aquest idioma estranger també alhora gaudeix i es diverteix moltíssim amb el seu mestre.
Per exemple, ens explica que practica l’anglès mentre esmorzen junts i fan activitats educatives ben divertides. Lligat a aquest tipus d’aprenentatge, ell destaca el fet de treballar a través de situacions reals amb contextos propers, el qual defensa com un element didàctic molt important.
A més, deixa en l’aire aquesta frase: “Lo important de fer de mestre/a és passant-nos-ho bé”.

Tot seguit, el Pere va treure diferents contes, els quals ens va presentar alhora que ens els ensenyava:

El primer va ser El gat amb botes. En aquest el protagonista destacava per ser astut, animar a la gent... I el Pere ens recomanava que havíem de gaudir dels contes submergint-nos en la fantasia, però sempre tenint en compte la realitat

El segon és Camaleonte Variopinto. A través d’aquest petit relat el Pere ens ha fet entendre que hem de tenir en compte la història del conte, però també les imatges perquè complementen la riquesa d’aquesta història.
A més, la història ens ve a dir que hem de ser camaleònics per camuflar-nos poder escoltar i observar sense participar tant. És a dir, estar menys present en el nostre paper com a mestre.

La tercera historieta a destacar és: Amb tot el cor. Aquesta tracta el tema de l’estima. Parla de l’afecte, l’acolliment, la distancia, el fet de retrobar-se... I a través d’aquest conte ens feia evident la necessitat d’establir un vincle afectiu amb els infants per fer-los sentir segurs a l’aula.

En última instància m’agradaria destacar dos contes. El primer, No és fàcil petit esquirol; i el segon, La historieta de l’Emma. Aquests dos relats, mitjançant la seva trama, tracten de buscar la forma més idònia per explicar temes als infants els quals no són fàcils d’explicar. Com per exemple la pèrdua d’un familiar, la diversitat familiar, etc.


Personalment, penso que amb aquesta xerrada he tingut l’oportunitat de descobrir contes que desconeixia. A més, també he pogut captar la importància dels contes en la vida quotidiana de qualsevol infant, ja que ajuden moltíssim a entendre moltes coses que possiblement a través d’un diàleg no els hi quedaria tan clar. Per tant, valoro aquesta visita del Pere molt positivament i espero que les meves companyes de cursos vinents també disposin de l’oportunitat de conèixer-lo i gaudir de l’experiència amb ell.


FONT: https://cuentoalavistablog.wordpress.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada