dimecres, 5 d’abril del 2017

L’art de conversar: escoltar, parlar i compartir a la rotllana, Sogas, M.T (2013)

petitmonblogger.blogspot.com.es
1.    Idees claus:
- La rotllana és un bon recurs per aconseguir que els infants agafin confiança i s’expressin amb fluïdesa.
- La rotllana no només dóna la possibilitat de comunicar, sinó també dóna l’oportunitat d’afinar l’articulació, la riquesa i l’estructura de llenguatge.
- La conversa es va aprenent a poc a poc, per aquest motiu és important respectar el ritmes de cadascú per tal que agafin confiança i puguin comunicar-se fàcilment.

2.    Resum:
Aquest article tracta de com a partir de la rotllana es recullen les opinions dels infants exercitant la parla i la fluïdesa de les seves aportacions espontànies.
La rotllana és una estructura organitzativa de l’aula que la mestra utilitza amb alumnes de tres anys amb diferents ritmes i necessitats de comunicació i expressió.
A través de la rotllana s’aconsegueix que els infants es puguin expressar lliurement. Per aquest motiu s’ha de tenir en compte que hi ha infants que necessiten ser escoltats i d’altres que no s’expressen perquè van guanyant confiança per poder llançar-se. S’ha de comprendre que els infants necessiten un temps i un ritme per apropiar-se de la nova realitat i fer-la seva. És important facilitar la lliure expressió de l’infant, regulant l’espera quan sigui necessari, tenint en compte les seves paraules per tal que s’adoni que són importants i que en un moment o un altre seran recollides i compartides.
En definitiva, penso que la rotllana és un bon recurs per donar confiança als infants per tal que es puguin comunicar i evolucionar des del punt de vista lingüístic.

3.    Preguntes:
- Què fas si en algun moment hi ha un infant que no vol estar en la rotllana i comença a molestar els altres companys?
- Quins altres recursos podríem utilitzar per aconseguir que els infants es comuniquin amb fluïdesa?

4.    Reflexions:
En resum penso que la rotllana és una bona forma per arribar a tots els infants i aconseguir que tots participin, a més a més el fet d’estar asseguts a terra sembla que sigui una activitat més informal. D’aquesta forma s’aconsegueix que els infants se sentin còmodes i puguin expressar-se d’una manera més fluida. És molt important donar aquests espais de confiança per tal que ells expressin les seves emocions i pensaments. Considero que és un bon mètode per tal d’aprendre a escoltar i conversar amb els altres companys d’una forma respectuosa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada