Divendres dia 10 de març vam tenir la visita de l’Ana Costa. Professora portuguesa d’educació secundària durant molts anys de la seva vida exercint a Portugal. I a través de la seva experiència, ha volgut mostrar-nos les diferències de l’educació a Portugal amb Espanya.
Trobem la semblança de que l’educació infantil no és pas obligatòria però si és un bon mètode per així igualar les oportunitats de tots els infants residents als països veïns. En aquesta etapa tenen una visió més de vigilar als infants i tenir cura d’ells que no pas com a una etapa molt important d’aprenentatges per aquests nens i nenes ja que no els veuen com a capaços i si com a dependents dels adults. Ella ens afirma que actualment això està canviant i comença a tenir més prestigi.
Tots aquells que vulguin dedicar-se a l’ensenyament d’aquesta etapa han de passar per dos etapes abans de poder exercir. La primera proposa ensenyaments generals i la segona part, és una especialització. Afirma que aquestes dues fases són molt complicades i extenses i molts cops això fa tirar enrere a l’hora de decidir aquesta professió.
A Portugal l’educació infantil depèn totalment de serveis socials i no pas al Ministeri d’Educació.
Ens ha parlat també sobre l’oralitat dins de les aules i ens ha volgut mostrar diferents materials que empra per treballar aquest aspecte. Usa llibres, contes, investigacions... en definitiva s’aprèn a través de l’aprenentatge significatiu per poder relacionar-lo amb la vida quotidiana i així interioritzar-lo.
En definitiva, m’ha sembla molt interessant conèixer diferents aspectes de l’educació a Portugal ja que mai sabem on podem acabant exercint la nostra professió i és per això que agraeixo a l’Ana la seva visita i la seva xerrada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada