Idees claus:
- Els centres d'interès, si estan ben plantejats, poden acomplir els àmbits del currículum d'educació infantil.
- La implicació dels pares en l'educació dels fills és molt interessant.
- Per tal que els infants tinguin interès i s'impliquin en l'activitat, cal que trobin que té un sentit i els motivi.
Síntesi:
El context d'aquesta lectura és un barri perifèric de Sevilla. El centre té tres línies d'educció infantil i primària, i els protagonistes són vint-i-dos infants de cinc anys i el seu docent.
El tema que tracta en profunditat la lectura és la importància dels centres d'interès i la manera en què es poden aplicar a l'educació infantil, en una època on la innovació no era tan ben acceptada com ara, com és el curs 1998-1999, des de la meva creença.

Aquesta lectura aporta un punt de vista innovador sobre aquesta metodologia i t'explica perfectament com es desenvolupa al llarg de tot el trimestre i allò que fan els infants. També explica els beneficis que té aquesta metodologia en els infants: es potencia l'adquisició d'esquemes de lectura, el treball en grup en algunes ocasions i, sobretot, l'autonomia personal dels infants.
Preguntes:
- Va ser difícil implantar aquesta metodologia amb els infants de cinc anys i fer partícips a les famílies?
- Que passaria si un infant no està interessat pel centre d'interès?
Reflexió personal:
Per acabar, m'agradaria donar la meva pròpia opinió sobre la lectura d'aquesta setmana. És una lectura que, personalment, m'aporta una visió diferent de l'educació a finals del segle passat. Considero molt interessant que, en aquells anys, un professor portés a terme aquest tipus de metodologia que no era tan coneguda i, sobretot, amb el suport dels pares, que solen ser reticents a participar d'allò que és fa l'escola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada