dimarts, 21 de març del 2017

Presentació d'Ana Costa


El dia 10 de Març va venir a classe l'Ana Costa, professora universitària de Portugal. Tenint en compte la seva experiència personal, ens ha explicat com és l'educació a Portugal i les diferències que es poden trobar amb l'educació espanyola.


Per començar, va explicar que per ser docent a Portugal, els estudis són de tres anys de carrera (on les assignatures són de tots els àmbits – química, matemàtiques, llengua, etc.) i un màster obligatori enfocat a la pràctica docent. Comparant amb la nostra situació, podem veure com al nostre país, els estudis són de quatre anys on les assignatures tenen un vessant més social i després hi ha el màster, que no és obligatori. Per tant, aquí podem observar la primera diferència entre els dos sistemes educatius.


Posteriorment, l'Ana va explicar com és la situació de l'educació infantil i dels seus mestres a Portugal. Com passa a Espanya, els i les mestres d'educació infantil són els que menys valor tenen del sistema educatiu, socialment parlant. Aquesta valoració es fa pensant que durant l'etapa d'infantil només s'ha de tenir cura dels infants i considero, que als dos països s'hauria de valorar millor la tasca que desenvolupen els mestres d'infantil, ja que és una de les etapes més important dels infants. Seguint amb l'educació infantil, l'Ana ens ha comentat que l'etapa de 0 a 3 anys depèn del Ministeri de Seguretat Social i l'etapa de 3 a 6 anys depèn del Ministeri d'Educació. Aquestes dues etapes no són obligatòries, tot i saber la importància que tenen pel desenvolupament dels infants.


Tot seguit, l'Ana ha parlat de la importància de la llengua oral, posant èmfasi en el fet que l'aprenentatge ha de ser significatiu. D'aquesta manera, la llengua oral s'ha de treballar sense força-la, de la manera més natural possible, fent que sigui atractiva pels infants.

Per finalitzar, ha portat un conte per a infants "Una candela amarela", que treballa les matemàtiques i del llenguatge oral.
Com a conclusió, crec que és molt interessant que vingui gent d'altres països per explicar-nos el seu sistema educatiu i, per tant, que nosaltres puguem tenir una visió més amplia de com són els sistemes educatius estrangers i poder aprendre d'ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada