divendres, 26 de maig del 2017

Visita Pere Peris

Visita Pere

Resultat d'imatges de pere perisAquest divendres ens ha visitat el Pere Peris, mestre d’educació infantil. Va començar a exercir de mestre l’any 1981 i fins ara, en escoles de Cerdanyola del Vallès i Terrassa. El que li fa més il·lusió de la professió és trobar-se amb els seus exalumnes i compartir vivències dels darrers anys.
En Pere ens parla d’uns conceptes bàsics que no hem d’oblidar les mestres d’infantil, que són: els contes, les cançons i les emocions. Per una altra banda, ens diu que hem de treballar a partir de situacions reals i que aquestes són molt importants. Així doncs, una bona manera és la de treballar per racons (cuinetes, casa..) ja que són un element pel desenvolupament de la parla i d’anar estructurant-se el pensament amb els objectes, per tant, fa èmfasi en el joc simbòlic.
Finalment, ens presenta una sèrie de contes amb alguns missatges amagats:
-          Gat amb botes: ens aporta valors interessants d’animar a la gent, de ser astut/a, de ser emprenedor/a.
-          Camaleó: fent referència a ser una persona camaleònica, la qual s’ha de poder camuflar, dit d’una altra manera s’ha de poder adaptar a qualsevol situació. I a més a més, ens parla d’emocions.
-          La historia de l’Emma: historia dels avis, famílies diferents. A les persones adultes ens costa explicar els nostres sentiments i a partir de les histories ho expliquem. En aquesta historia es veu  el terme d’adopció, ja que la nena s’adona de que es diferent a la resta dels familiars.
-          On és la lluna?
-          El regal: tracta d’un nen que demana regals.
-          La sopa de pedres: tracta d’un soldat que ve de la guerra i demana menjar però ningú l’acull. Decideix doncs, preparar la seva pròpia sopa de pedres amb l’ajuda dels infants que hi volten per allà encuriosits pel que està fent l’home. Finalment, els infant l’ajuden i el soldat convida a tot el poble a la sopa. Trobo que tracta l’amor, estima, delicadesa, tacte... que hi ha possat en fer-ho tot i que al principi a ell ningú li havia fer cas.

Per últim, en Pere ens ha deixat un missatge clau: “Lo important de fer de mestres és que ens ho passem bé” i amb el qual estic totalment d’acord. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada