dissabte, 18 de març del 2017

L’ORAL A PORTUGAL - VISITA DE L'ANA COSTA

Al seminari del 10 de març, vam rebre una visita molt especial. Una professional que imparteix classe a Portugal, l’Ana Costa. A través de les seves explicacions he pogut veure les diferencies o similituds que hi ha en els estudis o manera d’impartir classe respecte el nostre sistema i això m’ha fet reflexionar quin és millor o pitjor.

A més, un dels aspectes que més m’ha sobtat de tot el que ens ha explicat és el fet que a Portugal no es considera que l’etapa 0-6 sigui una etapa formal ni obligatòria, però segons el que jo penso, si que és així ja que aquesta etapa és la més fonamental pels infants perquè és quan s’assenten les seves bases del desenvolupament tant motriu, com del llenguatge.

De la mateixa manera, encara avui dia trobem molta gent (com Nicolas Sarkozy) que pensa que realitzar els estudis d’educació infantil, l’única utilitat que té en un futur és canviar bolquers i vigilar als infants quan dinen o dormen. Aquesta afirmació de certes persones no únicament em molesta sinó que a la vegada penso que és molt trist que en la actualitat encara existeixi aquesta idea que poc a poc s’aconseguirà canviar per anar valorant la formació d’infantil en tots els àmbits (econòmics, socials...).

D’altra banda, en relació al desenvolupament oral a l’educació bàsica, molts professors pensen que dedicar-hi temps a la part oral no forma part del programa, però jo considero que hauria de ser la part més important i a la qual més temps s’hauria de dedicar com fan a altres països com Itàlia. Ja que la nostre educació es basa únicament en la part escrita i això fa que moltes persones quan som grans no som capaces de saber expressar-nos de manera oral davant d’un grup de persones o simplement fer una exposició d’un tema en concret. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada